Lélek
Frissítve: 2018.11.05.

7 + 1 kérdés az első szex előtt

A szex a legintimebb közelség, önmagad feltárása és átadása. Az első szexuális együttlét pedig mindig ismeretlen és izgalmas. Természetes hát, ha előtte szeretnél a partneredről minél többet megtudni – ezért ne légy félénk, kérdezz bátran. Mutatjuk azt a 7 kérdést, amire választ kell kapnod – még az együttlét előtt. De vigyázz, nehogy kínvallatássá alakítsd át az első randevúkat.

1. Van valakid?

 

Az őszinteség a legfontosabb, minden kapcsolat alapja, ezért ez legyen az első és legfontosabb kérdés, amit tisztázol. Bízz abban, hogy kiszemelted igazat mond. De nem árt figyelned néhány jelre, s a megérzésedre. Ügyes trükközők, rutinos nőcsábászok lebuktathatók ezzel a kérdéssel. Ha résen vagy, látod majd, aki hazudik, igyekszik kerülni a szemkontaktust, és megváltozik a hangszíne is. Persze vannak, akik ennek ellenkezőjét teszik: hosszan, mélyen a szemedbe nézve próbálnak félrevezetni. Ez is árulkodó lehet. Ha felesleges mozdulatokat tesznek válasz közben, az a pótcselekvés jele lehet, a hazugság okozta stresszt akarják így levezetni.

 

Ha a partnered azt mondja, kapcsolata romokban, vagy épp válófélben van, ne dőlj be ennek tipikus kábító szövegnek sem: legtöbbjüknek esze ágában sincs otthagyni a feleségét, barátnőjét.

 

Ne légy olyan vak, hogy még a tények ellenére is kitartasz: menekülj el, és őrizd meg a tartásodat!

 

Ha úgy érzed, őszinte a férfi, akit akarsz, és a kérdésre valóban nem a válasza, tehát egyedülálló, akkor az első akadály kipipálva.

 

2. Mesélsz magadról?

 

Amikor az életéről kérdezed, nem mindegy, hogy mit, mennyit és hogyan mond el neked. Ha túl hosszan beszél, és nem hagy szóhoz jutni, több kérdés is felvetődhet benned: mindig ilyen, vagy csak most, mert ezt váltod ki belőle és egyszerűen csak el akar kápráztatni. Az, hogy miként mesél az életéről, a munkájáról, a személyiségéről is árulkodik. Aki jóban van magával, kereknek látja az életét, biztosan nem apátiával fog magáról nyilatkozni.

 

Aki siralomáradatot ad elő, nem elégedett a munkájával, az valószínűleg negatívabb az életben is. Ez persze rajtad múlik, mennyi teret engedsz a nyavalygásnak, hiszen lehet, te vagy az, aki kizökkentheti őt ebből és új irányt adhat az életének.

 

3. Milyen hosszú kapcsolataid voltak?

 

Bizonyos életkor fölött a férfiak és nők egyaránt rendelkeznek több-kevesebb kapcsolati rutinnal és tapasztalattal. Több, rövidebb kapcsolat esetén, esetleg egy régóta tartó egyedüllét kapcsán kérdések merülhetnek fel: miért nem tudott elköteleződni eddig, miért nem akart kapcsolatot? A válasz nem mindig fekete és fehér, nincs kőbe vésett, mindenkire egyformán érvényes szabály, de az esetek többségében az elköteleződni képtelenség mögött csalódás, múltbéli trauma állhat, vagy, ami a legszimplább: eddig még nem találkozott olyan nővel, aki mellett érezte volna a Heuréka-életérzést. Talán most, veled igen.

 

Ha épp az ellenkezője igaz a pasira és kevés sokéves kapcsolat áll a háta mögött, azt sugallja, hogy eddig a biztonságra törekedett, és nem volt a rövidtávú kapcsolatok híve.

 

4. Szereted az állatokat és van neked?

 

Amennyiben olyan nő vagy, aki nem sorolja a kérdést a prioritások közé, ugord ezt a témát. Ha viszont szenvedélyes állatbarát vagy, akinek otthonában cicák, kutyusok, esetleg nyuszik, hörcsögök és más cukiságok élnek, a kérdés fontos lehet. Igen válasz esetén, mehettek tovább, ha nem, akkor ebben üti egymást a személyiségetek.

 

A negatív válasz nem jelenti azt, hogy ne ismerkedjetek tovább, de ha hosszú távon gondolkodsz, érdemes megkérdezni magadtól: el tudnám-e fogadni, hogy a párom ne szeresse a kiskedvenceimet?

 

5. Egészséges vagy szexuális téren?

 

Szerelmi vágy ide vagy oda, egészség csak egy van, amiről ne feledkezz meg még a legforróbb pillanatban sem. Illetve előtte. Bármennyire is tombolnak benned a hormonok, te sem szeretnéd, hogy jó időre kiess a szex nyújtotta örömökből, mert elkaptál valamit az álompasidtól. Ugyan a kérdés lehet, romantikaölő, de nagyon fontos. Magadat védd, az életed nem játék, ha túl komolynak is tűnik e kijelentés. Sőt!

 

Egy életed van, nézd meg, hogy kivel fekszel ágyba!

 

6. Hogyan védekezzünk?

 

Ha mindkettőtök egészséges, ez a következő kérdés. A gumióvszer használata az első alkalmakkor kötelező! Sok pasi elutasítja, mert szexgyilkosnak tartja, de ne engedj!  Pár héttel később egy pozitív terhességi teszt, vagy egy szintén pozitív STD-lelet romba döntheti az életed. Semmiképp se menj bele a védekezés nélküli szexbe!  Ne játssz orosz rulettet! Nem biztos, hogy nyerni fogsz.

 

7. Mit akarok én és mit akarsz te?

 

Benne lehet a pakliban, hogy nem egy irányba tartotok a kiszemelteddel. Az ismerkedés elején tisztázni kell, hogy ki, mit keres, vár el a másiktól: milyen típusú kapcsolatra vágysz a mostani életszakaszodban, laza, pár alkalmas légyottokra, vagy hosszabb időre szeretnél párt? Ezzel mindkettőtöknek tisztában kell lennie a későbbi kellemetlen magyarázkodások elkerülése végett.

 

7 + 1. Felkészültem arra, hogy nem lesz folytatás?

 

Ezt pedig magadtól kell megkérdezned! Ha azt mondja, nem akar komolyabbat, te viszont el tudnád vele képzelni kéz a kézben andalogva is, gondold át, rendben lennél, ha soha többé nem látnád őt? A döntés minden esetben a tiéd, de ha érzed, nem tudnád lazán kezelni a dolgot, jobb, ha bele sem kezdesz, így megkíméled magad a fölösleges fájdalmaktól.   

 

 

 

Szerző: Gáspár Bernadett        

              

 

Következő oldal 1
Betöltés...
(2)
Pozitív értékelés (2) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: