Fitnesz
Frissítve: 2016.12.06.

2016 legnépszerűbb zumba slágerei

Neked melyek voltak a kedvenc zumbadalaid ebben az évben? Most, itt összehasonlíthatod a favorit listádat a hivatalos eredményekkel. A felmérések és a zumba website-on történt aktuális letöltések alapján az alábbi zeneszámok nyilvánultak a legnépszerűbbeknek a 2016-os évben, a megjelenés sorrendjében.

Bailame

 

A zumba körökben igen jól ismert kolumbiai Alex Sensation és a  puerto ricoi Yandel dala ez az áprilisban megjelent zumba kiadvány, amiben Shaggy is asszisztál. Az erotikus szöveg két nyelven keveredik a dalban. Spanyolul és angolul hangzanak el biztató szavak egy csinos lányhoz, hogy gátlásait és korlátait feloldva táncoljon, és így bizonyítsa a dalban epekedő férfi iránti érzelmeit.

 

A lüktető ritmusú refrén: racata-ca-taca boom boom nagyon fülbemászó és táncra inspiráló. Nem véletlen, hogy ilyen sikere lett a táncosok körében.

 

 

 

Shut Up and Dance

 

A Shut Up and Dance, vagyis, Fogd be és csak táncolj című dal a ZIN (Zumba Instructor Network) lejátszási lista alapján egyértelműen az év nyertes dala.

 

Kulonlegessege,  hogy Beto Pereznek, a zumba megalkotójának, és Max Pizzolantenak a közös szerzeménye ez a szám. A címet Beto inspirációnak szánta és ez lett a 2016-os év floridai konvenció fitnesz koncertjének a mottója is. A koreográfiát is maga Beto Perez készítette és mutatta be.

 

 

 

Soy Para Ti

 

Marcelo Ceran, a  kolumbiai színész és énekes ennek a dalnak az előadója, aki történetesen Caliból származik, vagyis Beto Perez szülővárosából. Ez a dal is a januári Zumba Cruise-on került bemutatásra. Ez volt az első olyan kezdeményezés, mikor zumbások ezrei buliztak egy hajón.

 

Képzelj egy karibi utazást, a látványt, az éjjel-nappal szóló zumba zenét és kurzusok egymásutánját, amiket a legképzettebb és leghíresebb zumba celebek vezettek. Valódi zumba paradicsom volt ez a sport imádóinak. Az itt bemutatott dalok aztán minden zumbás számára ismertté váltak, amikor az áprilisi zenelistán is megjelentek. Ebben a romantikus dallamban Beto vokálozik is.

 

 

 

Promise

 

A 2014-es év nagy slágere újra bekerült a zumba órák playlistjébe  azután, hogy a 2016-os Voice évadban az igen népszerű versenyző, Bryan Bautista  is előadta és az egyik kedvenc dalának titulálta.

 

Az egyébként is közkedvelt latin lassú bachatát különböző, megújított koreográfiákkal hozták vissza a reflektorfénybe a zumbaoktatók, kihasználva ezt az új aprópót.

 

 

 

Nobody

 

A Strong by Zumba ebben az évben debütált, mint egy teljesen új fitnesz program. Az új program legnépszerűbb dala a Nobody lett az Obs3ssed előadásában.

 

A három amerikai lányból álló zenekar a Zumba Strongnak írt zenéjével és a zumba divatkollekció bevállalásával a fitnesz világ fontos részévé vált.

 

 

 

La Bicicleta

 

A két kolumbiai szupersztár Carlos Vives és Shakira első közös produkciója ez a dal, ami pár hónap alatt meghódította a világot. Beto egy exkluzív zumba koreográfiát készített erre a kumbia fúzióra, és június közepén mint ajándékot ajánlotta fel a zumbásoknak.

 

A videóklippet  Riminiben, a világ legnagyobb fitnesz vásárán filmezték több ezer résztvevővel. A dalból pillanatok alatt zumbaszenzáció lett. Meg is kapta a latin Billboard díjkiosztó ünnepségen az év legjobb dala és albuma címet.

 

 

 

That Love

 

Shaggy That Love című dala az októberben megjelent remixek között volt. Az instruktorok már előre beharangozták ennek a számnak a hírét, hiszen ők már ismerték ezt a dalt új köntösében is.

 

Júliusban táncolhattak rá a floridai Zumba Konventen, ahol idén a jamaikai Shaggy (Mr. Boombastic) volt a díszvendég nem kis sikerrel.

 

 

 

Juju On that Beat

 

Van olyan érzésed néha, hogy körülötted mindenki ismer és csinál valamit, és ezért te is részese akarsz lenni, még akkor is, ha előtte el sem tudtad volna képzelni magadról? A Juju on that Beat pontosan egy ilyen jelenség. Zayion McCall és Zay Hilfigerrr, a két detroiti kamasz rappes ezzel a szerzeményükkel az egész világ figyelmét felkeltették. Twitteren, Facebookon és az összes zenei média csatornán rekord nézettséget és lejátszást ért el a hiphop dal.

 

Hivatalosan videóklippjükben kíhívást hirdetett meg a két fiú, hogy minél több érdekes mozdulatokból és vagány, újszerű lépéskombinációkból álló koreográfiák készüljenek a dalra. Ezek után természetesen a zumba órákról sem maradhat el ez az eredetileg Nigériából származó, juju dobritmusokra épülő modernizált hiphop tánc.

 

Foto: flivk by Simon Schoeters

 

 

Lénárt Éva

okleveles zumbaoktató
Maryland, USA
evalenart.zumba.com

 

Következő oldal 1
Betöltés...
(7)
Pozitív értékelés (7) Negatív értékelés (0)

Ez is érdekelhet: